Μαθησιακοί Στόχοι

Σχετικά με αυτή τη Μαθησιακή Ενότητα

Αυτή η μονάδα μάθησης βασίζεται σε μια μονάδα εκμάθησης που γράφτηκε αρχικά από την Jenny Bimrose και τη Sally Anne Barnes που δημοσιεύτηκε από το LMI for All και διατίθεται με άδεια UK Open Government License

Ποια είναι τα θέματα;

Η υψηλής ποιότητας, αξιόπιστη πληροφόρηση για την αγορά εργασίας (LMI) είναι απαραίτητη για την παροχή αποτελεσματικού επαγγελματικού προσανατολισμού. Ωστόσο, ακόμη και όταν είναι προσβάσιμο για επαγγελματίες σταδιοδρομίας ένα ισχυρό, ενημερωμένο LMI, μπορεί να μην αισθάνονται σίγουροι για την ικανότητά τους να επιλέξουν το καταλληλότερο LMI για τους πελάτες/μαθητές τους από τις διάφορες πηγές LMI ή να είναι ικανοί στην ερμηνεία του LMI έχουν επιλέξει με τους πελάτες/μαθητές τους κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης παρέμβασης σταδιοδρομίας.

Αυτή η μονάδα μάθησης έχει σχεδιαστεί για να αυξήσει την εμπιστοσύνη των επαγγελματιών σταδιοδρομίας στην αποτελεσματική παροχή LMI, ως μέρος των επεμβάσεων σταδιοδρομίας τους με πελάτες/μαθητευόμενους.

Αναστοχαστική Δραστηριότητα

Οι επαγγελματίες σταδιοδρομίας ρωτούν συχνά «Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος χρήσης LMI στην πρακτική συμβουλευτικής σταδιοδρομίας;» Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση θα εξαρτηθεί ακριβώς από το τι προσπαθείτε να επιτύχετε με έναν πελάτη/μαθητή χρησιμοποιώντας το LMI. Αναλογιστείτε, για παράδειγμα, την ακόλουθη μελέτη περίπτωσης.

Μελέτη περίπτωσης

Μελέτη περίπτωσης Στα 18, ο Μπεν είναι άνεργος. Εγκατέλειψε το σχολείο αφού απέκτησε μέσο όρο προσόντων και παρόλο που εργαζόταν από τότε, δεν είχε λάβει καμία περαιτέρω εκπαίδευση ή προσόντα. Η δουλειά του ήταν σε μια αποθήκη, φόρτωση και εκφόρτωση φορτηγών, σάρωση πακέτων κ.λπ., προτού τσακωθεί με τον προϊστάμενό του και φύγει. Ενώ ήταν στο σχολείο, η εργασιακή εμπειρία του Ben ήταν στις κατασκευές και τώρα θέλει να επιστρέψει σε αυτό το είδος εργασίας. Ρωτάει για μαθήματα τοιχοποιίας, σοβατίσματος και ξυλουργικής. Αλλά ο Ben ανησυχεί για τις αμοιβές, καθώς η απασχόληση στον κατασκευαστικό τομέα, όταν η εκπαίδευση είναι χαμηλά αμειβόμενη, σε σύγκριση με την εργασία στην αποθήκη. Δεν έχει μεταφορικό μέσο, ​​γεγονός που περιορίζει επίσης την ικανότητά του να βρει εργασία στην οικοδομή.

Ποιοι είναι οι πιθανοί λόγοι για την παροχή στον Ben με LMI ως μέρος μιας παρέμβασης συμβουλευτικής σταδιοδρομίας;
Για κάθε λόγο, ποιο LMI θα χρησιμοποιούσατε; Και για ποιο σκοπό;

Απάντηση

Δεν υπάρχει ούτε μία ούτε σωστή απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα. Η επαγγελματική κρίση μπαίνει στο παιχνίδι, σχετικά με τις ανάγκες του πελάτη/μαθητή και την ετοιμότητά του/της να λάβει το LMI. Ίσως σκεφτείτε να δώσετε στον Ben μερικούς συνδέσμους με το LMI ή μπορεί να θέλετε να συνεργαστείτε με τον Ben και να διαβάσετε μερικές πηγές LMI. Μπορεί να θέλετε να εξερευνήσετε τα ταξίδια του στην περιοχή εργασίας του, να δείτε ιστότοπους με προφίλ εργασίας, να δείτε ευκαιρίες μαθητείας, να δείτε τον ιστότοπο του κλάδου, να μάθετε για τη μέση αμοιβή στον κατασκευαστικό κλάδο σε τοπικό επίπεδο και ούτω καθεξής. Εξερευνήστε τις διαφορετικές προσεγγίσεις για τη χρήση του LMI στην επαγγελματική πρακτική για να σας δώσουμε μερικές ιδέες για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το LMI με τον Ben.

Διαφορετικές προσεγγίσεις για τη χρήση του LMI στην επαγγελματική σταδιοδρομία

Οι τρόποι με τους οποίους οι επαγγελματίες σταδιοδρομίας ενσωματώνουν το LMI στην επαγγελματική τους πρακτική ποικίλλουν. Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι μια προσέγγιση είναι πιο επιτυχημένη από μια άλλη. Διαφορετικά πλαίσια (ή μοντέλα) είναι διαθέσιμα για να βοηθήσουν στην καθοδήγηση του τρόπου με τον οποίο οι επαγγελματίες ενσωματώνουν το LMI στην πρακτική τους (προσαρμογή από Osipow & Fitzgerald, 1996). Ακολουθούν περιλήψεις τριών.

  • Μια δημοφιλής προσέγγιση (η οποία ήταν περίπου η μεγαλύτερη και είναι ίσως η πιο γνωστή) είναι η προσέγγιση «αντιστοιχίας ταλέντων». Τρεις βασικές παραδοχές βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της προσέγγισης:
    • Οι επαγγελματίες θα πρέπει να δίνουν το LMI ως κεντρικό μέρος των παρεμβάσεων σταδιοδρομίας, επειδή ενισχύει τη διαδικασία αντιστοίχισης (στον πυρήνα αυτής της προσέγγισης) των πελατών/μαθητών με τις καλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης
    • Οι πελάτες/μαθητευόμενοι συμπεριφέρονται ορθολογικά και οι συμπεριφορές λήψης αποφάσεων σταδιοδρομίας και μετάβασης είναι προγραμματισμένες και λογικές
    • Υψηλής ποιότητας LMI που παρέχεται από επαγγελματίες ως μέρος της υποστήριξης σταδιοδρομίας θα τονώσει την επιθυμητή αλλαγή συμπεριφοράς στους πελάτες/μαθητευόμενους (π.χ. η παροχή LMI σχετικά με τις διαδικασίες επιλογής και τις προθεσμίες για μια συγκεκριμένη εργασία ή πρόγραμμα κατάρτισης θα έχει ως αποτέλεσμα τη συμμόρφωση του πελάτη με αυτές τις απαιτήσεις).

Αν και εξακολουθεί να είναι δημοφιλής, αυτή η προσέγγιση αναπτύχθηκε πριν από πάνω από εκατό χρόνια και προσελκύει ολοένα και περισσότερο κριτική, επειδή:

    • Ο πελάτης/οι εκπαιδευόμενοι δεν συμπεριφέρονται πάντα ορθολογικά.
    • Σχεδιάστε με ουσιαστικό τρόπο. ή ακόμα και να προσεγγίσουν λογικά τη λήψη αποφάσεων σταδιοδρομίας
    • Οι σημερινές αγορές εργασίας είναι πιο ρευστές, ασταθείς και λιγότερο προβλέψιμες από ό,τι τη στιγμή που αναπτύχθηκε αυτό το μοντέλο.

 

  • Η ανθρωπιστική, πελατοκεντρική προσέγγιση υποστηρίζει την ενδυνάμωση  – προτείνοντας ότι ο επαγγελματικός προσανατολισμός θα πρέπει να επικεντρώνεται στη βοήθεια των πελατών/μαθητών να αναπτύξουν τις δικές τους δεξιότητες, γνώσεις και κατανόηση που απαιτούνται για να αναλάβουν τη δική τους έρευνα LMI σχετικά με τις επιλογές σταδιοδρομίας κατά τη διάρκεια της ζωής τους, αντί να βασίζονται σε πληροφορίες που δίνονται ως μέρος μιας εφάπαξ παρέμβασης σταδιοδρομίας. Εδώ, υποστηρίζεται ότι η χρήση του LMI με αυτόν τον τρόπο:
    • Ενδυναμώνει τους πελάτες/μαθητευόμενους να γίνουν αυτόνομοι, επομένως είναι πιο βιώσιμο μακροπρόθεσμα επειδή εξαρτώνται λιγότερο από έναν εκπαιδευμένο επαγγελματία
    • Υποστηρίζει τον πελάτη/μαθητή να αναλάβει την κυριότητα του LMI που βρίσκει, καθιστώντας το πιο πιθανό ότι θα ενεργήσει σύμφωνα με αυτό, αντί να μπει στον πειρασμό να το αγνοήσει ή να το παραμερίσει
    • Αυξάνει την πιθανότητα οι πελάτες/μαθητευόμενοι να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν μόνοι τους τις μεταβάσεις σταδιοδρομίας σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους, εάν χρειαστεί.

Επομένως, αυτή η προσέγγιση έχει ιδανικά ως αποτέλεσμα την αυτάρκεια πληροφοριών που είναι απαραίτητη για την επιβίωση των ασταθών αγορών εργασίας.

  • Το τρίτο παράδειγμα, η κοινωνική μάθηση υποστηρίζει ότι, εφόσον ο επαγγελματικός προσανατολισμός περιλαμβάνει μια συνεχή διαδικασία μάθησης (και όχι μια εφάπαξ διαδικασία αντιστοίχισης), οι πληροφορίες πρέπει να παρέχονται σε μια δομή και μορφή που να επιτρέπει στον πελάτη/μαθητή να αλληλεπιδράσει και να μάθει από , αυτό. Εδώ, το βασικό καθήκον του επαγγελματία σταδιοδρομίας είναι να αξιολογήσει την ακρίβεια της κατανόησης από τον πελάτη/μαθητή για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας του, έτσι ώστε να μπορούν να ενσωματώσουν κατάλληλο LMI στη διαδικασία εκμάθησης της σταδιοδρομίας τους. Αυτό το μοντέλο/πλαίσιο υποστηρίζει τη σημασία των επαγγελματιών σταδιοδρομίας:
    • Πρόκληση παρανοήσεων, τόνωση της εξερεύνησης και ανάπτυξη δεξιοτήτων λήψης αποφάσεων
    • Κατανόηση των στόχων των πελατών/μαθητών και επίλυση συγκρούσεων στόχων, χρήση LMI για την επίλυση τυχόν προβλημάτων που προκύπτουν
    • Χρήση τεχνικών διδασκαλίας και μάθησης, όπως η ενίσχυση και η μοντελοποίηση.

Εκτός από αυτά τα τρία παραδείγματα, υπάρχουν πολλά άλλα πλαίσια/μοντέλα σταδιοδρομίας που αναπτύχθηκαν για την υποστήριξη της πρακτικής άσκησης (βλ. Arthur, & McMahon, 2019), καθένα από τα οποία υποδηλώνει ελαφρώς διαφορετικούς ρόλους για τη χρήση του LMI.

Θα πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι ορισμένοι επαγγελματίες μπορεί να επιλέξουν να υιοθετήσουν εκλεκτικές ή ολοκλήρωσης προσεγγίσεις στην πρακτική τους, οι οποίες περιλαμβάνουν στοιχεία από διαφορετικά μοντέλα/πλαίσια που συνδυάζονται με ελαφρώς διαφορετικούς τρόπους, που τους βοηθούν να κατανοήσουν αξιόπιστες πηγές και να ερμηνεύσουν περίπλοκα LMI για τους πελάτες/μαθητές τους.

Σε αυτή την ενότητα, υποστηρίζεται ότι η παροχή LMI απαιτεί αποτελεσματικά από τους επαγγελματίες σταδιοδρομίας να υιοθετούν πλαίσιο(α) ή μοντέλα βάσει στοιχείων, όπως αυτά που συνοψίζονται παραπάνω, τα οποία θα πρέπει να συμπληρώνονται με δεξιότητες παροχής πληροφοριών και κατευθυντήριες αρχές που συμβάλλουν στην αύξηση της αποτελεσματικότητας του LMI στον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Οι δεξιότητες και οι αρχές συζητούνται στη συνέχεια.

Δεξιότητες για την παροχή LMI

Αναστοχαστική δραστηριότητα

Σκεφτείτε ένα παράδειγμα όταν σας δόθηκαν πληροφορίες και ενεργήσατε βάσει αυτών. Στη συνέχεια, σκεφτείτε ένα άλλο παράδειγμα όταν σας δόθηκαν πληροφορίες και τις αγνόησαν. Τι έκανε τη διαφορά;

Πολύ συχνά, το αν ενεργείτε ή όχι με βάση τις πληροφορίες που δίνονται εξαρτάται από τις δεξιότητες που χρησιμοποιεί το άτομο που δίνει πληροφορίες.

Η έρευνα από ένα ιατρικό πλαίσιο παρέχει πληροφορίες για τις δεξιότητες αποτελεσματικής παροχής πληροφοριών. Ο αποδέκτης πληροφοριών (π.χ. οδηγίες για τη λήψη φαρμάκων ή την παρακολούθηση ενός σχεδίου θεραπείας) είναι πιο πιθανό να ενεργήσει εάν χρησιμοποιηθούν ορισμένες δεξιότητες. Αυτά είναι:

Χρησιμοποιήστε σύντομες λέξεις και προτάσεις

  • Αποφύγετε την ορολογία
  • Επαναλάβετε τις πληροφορίες
  • Να είστε συγκεκριμένοι και λεπτομερείς
  • Δώστε παραδείγματα
  • Όπου είναι δυνατόν, κατηγοριοποιήστε
  • Δημιουργήστε συνδέσεις μεταξύ καταστάσεων και πληροφοριών, χρησιμοποιώντας εικόνες και αναλογίες
  • Προτείνετε τι να κάνετε – αντί τι να μην κάνετε
  • Σύνοψη και παύση
  • Διαφοροποιήστε την παρουσίαση ή/και τον τόνο της φωνής
  • Παρέχετε γραπτά αντίγραφα ασφαλείας για να τονίσετε βασικά σημεία

 

Εκτός από τα πλαίσια/μοντέλα και τις δεξιότητες παροχής πληροφοριών, υπάρχουν επίσης ορισμένες αρχές που αποτελούν τη βάση της αποτελεσματικής και επιτυχημένης χρήσης του LMI στον επαγγελματικό προσανατολισμό. Η επόμενη ενότητα εξετάζει αυτές τις αρχές.

Αρχές στις οποίες βασίζεται η χρήση αποτελεσματικού LMI ως μέρος του επαγγελματικού προσανατολισμού

Από την έρευνα, γνωρίζουμε ότι οι επαγγελματίες σταδιοδρομίας και οι πελάτες/μαθητές έχουν πολύ διαφορετικές ανάγκες και προτεραιότητες για το LMI και τον τρόπο παρουσίασής του. Οι επαγγελματίες, για παράδειγμα, τείνουν να ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για το λεπτομερές LMI, τις μελλοντικές τάσεις και τις γραφικές αναπαραστάσεις των πληροφοριών. Οι πελάτες/μαθητευόμενοι, ωστόσο, είναι πιο διατεθειμένοι να ενδιαφέρονται περισσότερο για σύντομες πληροφορίες που είναι και οι δύο εύκολα κατανοητές, με τις συνέπειες για αυτούς να είναι σαφείς.

Κατά την παροχή LMI σε πελάτες/μαθητευόμενους ως μέρος του επαγγελματικού προσανατολισμού, είναι σημαντικό για τον επαγγελματία να λαμβάνει υπόψη τις ακόλουθες αρχές, να καθοδηγεί την επιλογή και την ερμηνεία του LMI για τους μαθητές/πελάτες του:

  • Βεβαιωθείτε ότι ο πελάτης/μαθητής θέλει και είναι έτοιμος να λάβει LMI
  • Βοηθήστε τους πελάτες/μαθητές να συσχετίσουν τις πληροφορίες με τη δική τους κατάσταση
  • Ελέγξτε ότι οι πελάτες/μαθητευόμενοι κατάλαβαν με ακρίβεια
  • Βεβαιωθείτε ότι το LMI είναι κατάλληλο για το επίπεδο ικανότητας και την ηλικία των πελατών/μαθητών
  • Βεβαιωθείτε ότι το LMI είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστο και ενημερωμένο
  • Παρέχετε πληροφορίες με τρόπο που να δείχνει σεβασμό προς τους πελάτες/μαθητευόμενους και γνήσια επιθυμία να βοηθήσετε.

Συνοπτικά…

Εκτός από τα μοντέλα/πλαίσια που καθοδηγούν την πρακτική και τις δεξιότητες παροχής πληροφοριών και βασικών αρχών, άλλα θέματα που πρέπει να λάβουν υπόψη οι επαγγελματίες σταδιοδρομίας όταν χρησιμοποιούν αποτελεσματικά το LMI στην πρακτική τους περιλαμβάνουν τα ακόλουθα.

Πολλοί πελάτες/μαθητές βρίσκουν το LMI στο διαδίκτυο, όπου είναι πιθανό να είναι γενικής φύσεως, διαθέσιμο σε μεγάλους μη διαχειρίσιμους τόμους και δεν απαντά άμεσα στις συγκεκριμένες ερωτήσεις τους. Οι πελάτες/μαθητευόμενοι μπορεί να χρειαστούν βοήθεια για να αναζητήσουν πηγές και να συσχετίσουν τις πληροφορίες με τη δική τους κατάσταση.

Οι επαγγελματίες σταδιοδρομίας, σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας τους, προσπαθούν να παρέχουν αμερόληπτο LMI ως μέρος της υποστήριξης του επαγγελματικού προσανατολισμού τους. Εάν οι πελάτες βρουν πληροφορίες οι ίδιοι, θα αναγνωρίσουν την προκατάληψη; Ένα σημαντικό στοιχείο της χρήσης LMI στον επαγγελματικό προσανατολισμό είναι η βοήθεια των πελατών/μαθητών να υιοθετήσουν μια κριτική προσέγγιση στις πηγές. Για παράδειγμα, σε ποιο βαθμό είναι ένα ενημερωτικό δελτίο πανεπιστημίου ή κολεγίου μάρκετινγκ, καθώς και πηγή πληροφοριών;

Μεγάλο μέρος του LMI που βρίσκεται στον Ιστό μπορεί να είναι σε στατιστική μορφή ή να είναι θαμμένο σε τεχνικές αναφορές. Και πάλι, οι πελάτες/μαθητευόμενοι είναι πιθανό να χρειαστούν βοήθεια για την ερμηνεία του LMI, έτσι ώστε να είναι σε θέση να κατανοήσουν τη συνάφειά του με το ιδιαίτερο πλαίσιο και τις περιστάσεις τους.

Η κοινότητα του επαγγελματικού προσανατολισμού έχει κοινούς στόχους και κοινή πρακτική, αλλά αντιπροσωπεύει έναν όλο και πιο κατακερματισμένο τομέα με υπηρεσίες για ενήλικες που συνήθως διαχωρίζονται από τις υπηρεσίες για νέους, σε διαφορετικές χώρες (Barnes et al., 2020). Ως αποτέλεσμα αυτού του κατακερματισμού του τομέα, η «κοινή πρακτική» εντός της κοινότητας είναι προβληματική. Η αποτελεσματική χορήγηση LMI ως μέρος της πρακτικής δεν είναι ούτε εύκολη ούτε απλή. Συχνά όμως θεωρείται δεδομένο, ως συνηθισμένο μέρος της πρακτικής. Ο προβληματισμός σχετικά με το τι μπορεί να κάνει τη διαφορά σε αυτόν τον τομέα πρακτικής και η εξέταση εναλλακτικών λύσεων μπορεί να βοηθήσει τους επαγγελματίες σταδιοδρομίας να αισθάνονται πιο σίγουροι και ικανοί, βοηθώντας τους να χρησιμοποιούν το LMI πιο αποτελεσματικά στην πρακτική τους.

Πώς θα συμβουλεύατε τον Jo στη μελέτη περίπτωσης παρακάτω; Τι LMI θα θέλατε και πού θα το αναζητούσατε;

Πρακτική Μελέτη Περίπτωσης

Η Τζο είναι τεχνικός ηλεκτρονικών μηχανικών που είναι άνεργη και δυσκολεύεται να βρει δουλειά στην περιοχή της. Έχει ήδη ελέγξει τους τοπικούς ιστότοπους εργασίας και τις εφημερίδες για τυχόν τρέχουσες κενές θέσεις εργασίας που έχουν δημοσιευτεί για τεχνικούς ηλεκτρονικών μηχανικών. Αν και η Jo θα ήθελε να μείνει στην περιοχή της, είναι πρόθυμη να ταξιδέψει για να βρει δουλειά. Ποιο LMI μπορεί να βοηθήσει τον Jo; Ποιες πηγές μπορεί να είναι σχετικές;
Η Jo μπορεί να θέλει το LMI να τη βοηθήσει: Μάθετε ποιοι εργοδότες έχουν προσλάβει τεχνικούς ηλεκτρονικών μηχανικών στο παρελθόν στην τοπική κοινότητά της. Με αυτόν τον τρόπο η Jo μπορεί να βεβαιωθεί ότι έχει εξαντλήσει τις ευκαιρίες στην περιοχή. Εάν αποφασίσει ότι είναι καιρός να επεκτείνει την περιοχή για την αναζήτηση εργασίας της, μπορεί να θέλει να συντάξει μια λίστα με πιθανούς εργοδότες στην περιοχή στην οποία είναι διατεθειμένη να μετεγκατασταθεί. Μάθετε πού ζητούνται τεχνικοί ηλεκτρονικών μηχανικών και ποιος είναι ο τρέχων μισθός για τους τεχνικούς ηλεκτρονικών μηχανικών στην περιοχή που σκέφτεται να μετεγκατασταθεί. Σκεφτείτε αν οι δεξιότητές της είναι όντως ενημερωμένες – ή χρειάζεται κάποια συμπληρωματική εκπαίδευση; Κάτι άλλο;

Τι σημαίνει για αυτήν όλο αυτό το LMI; Φυσικά, οπλισμένος με όλο αυτό το LMI, προκύπτει ο παράγοντας «έτσι-τι»! Η Τζο μάλλον θα θέλει να μιλήσει σε κάποιον. Μπορεί να έχει ακόμα ερωτήσεις και μπορεί να καταλήξει να έρθει σε εσάς για βοήθεια. Ποια θέματα και θέματα θα είστε έτοιμοι να συζητήσετε και οι άλλοι πόροι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από το θεωρητικό πλαίσιο που ενημερώνει την πρακτική σας. Τι θα είναι αυτό; Θα επικεντρωθεί στο LMI ή θα αφορά τις τεχνικές αναζήτησης εργασίας, το μάρκετινγκ του εαυτού της, τις μεταβιβάσιμες δεξιότητες, τον εντοπισμό της κρυφής αγοράς εργασίας, τη λήψη αποφάσεων;

Περαιτέρω ανάγνωση

Arthur, N. & McMahon, M. (eds) (2019). Contemporary theories of career development. International Perspectives. London and New York: Routledge: Taylor & Francis Group.

Barnes, S-A., Bimrose, J., Brown, A., Kettunen, J., & Vuorinen, R. (2020). Lifelong guidance policy and practice in the EU: trends, challenges and opportunities. Luxembourg: Publications Office of the European Union.
Nicolson, P., & Bayne, R. (1990) (Eds.) Applied Psychology for Social Workers (2nd Edn.). London: MacMillan.
Osipow, S.H., & Fitzgerald, L.F. (1996) Theories of Career Development (4th Edn). Needham Heights, Massachusetts: Allyn & Bacon.

Ερωτήσεις προβληματισμού

Προσεγγίσεις χρήσης LMI
Αναλογιστείτε τις διαφορετικές προσεγγίσεις για τη χρήση του LMI (αντιστοιχία ταλέντων, ανθρωπιστική και κοινωνική μάθηση) που παρουσιάζονται στην ενότητα. Ποια προσέγγιση έχει μεγαλύτερη απήχηση στη δική σας φιλοσοφία επαγγελματικού προσανατολισμού και γιατί;
Δεξιότητες για αποτελεσματική παροχή πληροφοριών
Σκεφτείτε μια στιγμή που έπρεπε να παρέχετε σημαντικές πληροφορίες σε κάποιον. Ποιες από τις δεξιότητες που αναφέρονται (π.χ. χρήση σύντομων προτάσεων, αποφυγή ορολογίας) βρήκατε πιο αποτελεσματικές και γιατί;
Αρχές Παροχής LMI
Συζητήστε την αρχή της διασφάλισης ότι το LMI είναι κατάλληλο για το επίπεδο ικανότητας και την ηλικία του πελάτη. Πώς θα προσαρμόζατε την καθοδήγησή σας για διαφορετικά δημογραφικά στοιχεία, όπως έφηβοι έναντι ενηλίκων που μεταβαίνουν σταδιοδρομία;
Κατανόηση των αναγκών του πελάτη
Με βάση τη μελέτη περίπτωσης της Jo, της τεχνικού ηλεκτρονικών μηχανικών, ποιο συγκεκριμένο LMI θα ήταν πιο ωφέλιμο για αυτήν και γιατί; Σκεφτείτε την κατάστασή της και τις συνθήκες της τοπικής αγοράς εργασίας.
Δεοντολογικά ζητήματα
Αναλογιστείτε τον ρόλο της αμεροληψίας στην παροχή LMI. Πώς μπορούν οι επαγγελματίες σταδιοδρομίας να διασφαλίσουν ότι παραμένουν αμερόληπτοι όταν συζητούν πιθανές επαγγελματικές διαδρομές ή εκπαιδευτικές ευκαιρίες με πελάτες;
Ενσωμάτωση LMI με άλλες υπηρεσίες καριέρας
Πώς πιστεύετε ότι το LMI μπορεί να ενσωματωθεί με άλλες υπηρεσίες σταδιοδρομίας, όπως τεχνικές αναζήτησης εργασίας ή μάρκετινγκ του εαυτού του σε πιθανούς εργοδότες;
Previous
Next